Do restauracji rybnej "Chief" przy pl. Grunwaldzkim jak magnes przyciąga wystawiony w okiennej witrynie olbrzymi, dwumetrowy wypreparowany sum, którego warto zobaczyć. Zanim znalazł się na tym eksponowanym miejscu, został zjedzony przez restauracyjnych gości.
"Chief" ma opinię jednej z najlepszych restauracji rybnych w Polsce. W menu królują ryby i owoce morza, ale i "mięsożerni" znajdą tu coś dla siebie. Maestrię kucharzy przyrządzających na dziesiątki sposobów dziesiątki gatunków ryb doceniają goście restauracji. W księgach pamiątkowych znajdują się wpisy m.in. wielu sławnych aktorów, reżyserów, literatów i postaci znanych ze szklanego ekranu: prezenterów i polityków. Jedna z restauracyjnych ścian pełni funkcję stale aktualizowanej fotokroniki wizyt ważnych i sławnych osobistości, które spożywały tu np. stek z albakory, turbota na sposób chiński czy gotowanego na parze diabła morskiego. Zasłużoną sławą cieszy się wyborna zupa segedyńska - najczęściej zamawiana, sporządzana na wywarze z kości wołowych z boczkiem, papryką i filetem plamiaka. Tego ciekawego miejsca nie można pominąć zwiedzając miasto.
Właściciele lokalu zadbali nie tylko o rozmaitość menu, jakość i niepowtarzalność rybnych dań, ale także o wspaniały "tematyczny" wystrój wnętrz. Z jednej ze ścian, na pochylonych nad talerzami gości spoglądają (czyżby niechętnie?) wypreparowane ryby. Dreszcz grozy u niektórych wywołują zwłaszcza szczęki żarłacza białego - rekina ludojada. A w jednym z akwariów pływają piranie... szczęśliwie roślinożerne. W restauracji można również podziwiać pięknie wyeksponowaną egzotyczną kolekcję muszli, jedną z największych w Polsce.
Restauracja "Chief"
ul. Rayskiego 16, tel. 091 488 14 17