Pstrąg z serem to kulinarna atrakcja gospodarstwa "Cicha Woda". Tym, którym nie uda się go osobiście spróbować, gospodarze zgodzili się uchylić rąbka tajemnicy, jak przyrządzić tak wspaniałe danie. Rozpocząć należy od przygotowania sosu: w miseczce wymieszać śmietanę i majonez z dodatkiem octu, soli i cukru. Proporcje składników sosu zależą od indywidualnych upodobań kucharza. Usmażonego na oleju pstrąga przecinamy wzdłuż od głowy do ogona na głębokość kręgosłupa i delikatnie usuwamy ości. Do tego rozcięcia wlewamy przygotowany uprzednio sos. Całość posypujemy startym parmezanem i na krótko wstawiamy do piekarnika (lub kuchenki mikrofalowej), żeby ser się zrumienił. A potem odrobina natki pietruszki, obowiązkowa cytryna i... jeśli wszystko się udało, to kulinarny raj zapewniony.
Gospodarstwo agroturystyczne "Cicha Woda"
tel. 074 836 97 84
Więcej znajdziesz w
Polska Niezwykła dolnośląskie