W jednej ze starych kamienic w okolicach krakowskiego Rynku na ulicy Sławkowskiej znajduje się restauracja, która słynie ze swojego mocnego charakteru. To Ed Red, prawdziwa Mekka dla wszystkich, którzy nie zadowolą się głodnymi kawałkami… mięsa. Menu restauracji, poza ekskluzywnymi potrawami kuchni polskiej przygotowanymi w oparciu o najlepsze produkty, słynie z wyjątkowej oferty steków.
Mięsożerców zachwyci nie tylko jakość podawanej wołowiny, ale także sposób jej przygotowania. Mięso przed grillowaniem sezonuje się na sucho. Kilka tygodni leżakowania w odpowiednich warunkach sprawia, że wołowina nabiera niepowtarzalnego aromatu i smaku, a jego konsystencja zachwyca. Wcześniej tak przyrządzonych steków, kojarzonych zwykle z Argentyną, można było spróbować tylko za granicą. Od niedawna jest to możliwe również w Polsce, ponieważ Ed Red jest pierwszą restauracją w kraju, która posiada stosowne szafy do sezonowania mięsa.
Wystrój restauracji jest odpowiedni do serwowanych dań – skórzane fotele, industrialne lampy, drewniane stoły. Dodatkowym atutem jest otwarta kuchnia, dzięki której każdy może obserwować, w jaki sposób zespół kucharzy pod kierownictwem znanego szefa kuchni Adama Chrząstowskiego gotuje zamówione dania. Miła obsługa, dobrze skomponowane menu i ciekawa oferta napojów sprawią, że każdy smakosz poczuje się komfortowo. Po tak sytej uczcie można udać się na czarujący spacer uliczkami zabytkowego Krakowa.